PITA VREUGDENHIL schilder van realitische stillevens

Maandag 22 december 2014

Nieuwsbrief

achtste jaargang nr. 4

Geachte kunstliefhebber,

Kerst- en nieuwjaarswens

Stilleven met kweeperen in een schaal, 50 x 80 cm
Stilleven met kweeperen in een schaal, 50 x 80 cm © 2014

Ik wens u
fijne feestdagen en
een liefdevol en gezond 2015

Het jaar 2014 is bijna ten einde. Een goed moment om terug te blikken op het afgelopen jaar, maar zeker ook een moment om vooruit te kijken.

Het jaar 2014 had voor mij en mijn gezin een heftig begin. Op oudjaarsdag werd ik ziek en dat resulteerde enige dagen later in een onverwachte ziekenhuisopname en een zware operatie. Na een spannende week waren alle uitslagen gelukkig positief en konden we weer met optimisme vooruit kijken. Het herstel heeft de nodige tijd in beslag genomen, waardoor het schilderen en mijn verdere activiteiten erg naar de achtergrond zijn geraakt.

Toch heb ik nog aan een tweetal exposities kunnen deelnemen.

Op zaterdag 30 augustus vond de opening plaats van "25 jaar Passie en Schoonheid" (1989-2014) bij Galerie Hofstede Lijn 3, in Geersdijk in Zeeland. Dit was de laatste expositie in een serie van drie feestelijke jubileum exposities. De galeriehoudster opende onder grote belangstelling de expositie met een presentatie van alle deelnemende kunstenaars. De meeste kunstenaars waren daarbij aanwezig. De expositie was succesvol, een aantal van mijn werken kreeg een nieuwe eigenaar.

Op 16 september startte in Aijen (Noord-Limburg) bij Galerie Pictura de expositie "Kunst, een kwestie van smaak". Naast een grote collectie van mijn werk, van heel groot tot miniatuur, waren er de prachtige fluweelzachte pastel/kleurpotlood tekeningen te zien van Brita Seifert. Ook waren er enkele werken van de bekende kunstschilder Fred Smoolenaers. In de galerie zijn mijn werken nog steeds te bezichtigen.

Mus 8 x 8 cm

Traditioneel stond het eerste weekend van oktober weer in het teken van de 20ste Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe en was ik één van de 34 deelnemende kunstenaars.

Stilleven met viooltjes in gemberpotje 18 x 13 cm

Mede door het schitterende weer, waren het zeer geslaagde dagen met veel bezoekers. Het zijn altijd heel bijzondere dagen. Ik geniet van de aandacht voor en de reacties op mijn werk, het is inspirerend en stimulerend. Een aantal van mijn werken vond een nieuwe eigenaar.

Door mijn deelname aan de diverse exposities en de open atelierdagen, kan ik, afgezien van de problemen met mijn gezondheid, toch terugzien op een geslaagd jaar.

Ook ben ik het afgelopen jaar actief geweest op Facebook met mijn stillevens. Via dit medium heb ik diverse uitnodigingen voor exposities uit het buitenland ontvangen. Dit heeft geresulteerd in een expositie in de galerie van Sabine van Paemel in Leke in België. De opening zal op 1 mei plaatsvinden. Ik zal daar te zijner tijd over berichten.

Mijn werk werd een aantal malen onderscheiden met een virtuele award. Altijd leuk, voor wat het waard is. Ook vermeld ik wetenswaardigheden, betreffende mijn activiteiten op twitter en LinkedIn.

Nu de economie zich langzaam lijkt te herstellen, worden de donkere dagen voor de beeldende kunst weer zonniger en kunnen ook de kunstenaar de toekomst weer positief en vol vertrouwen tegemoet zien.

Daarnaast hoop ik te kunnen genieten van wat er op ons pad komt, samen met Cor, mijn kinderen en kleinkinderen.


De eerstvolgende nieuwsbrief ontvangt u, wanneer ik weer iets heb te melden.

Met vriendelijke groet,

Pita Vreugdenhil.